Tarif annaneme ait.Hiç bayatlamayan, dışı kıtır içi yumuşak bir tarif.
Malzemeler:
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 su bardağı sızma zeytinyağı
2 su bardağı un
2 su bardağından iki parmak az tam buğday unu
1 paket Vanilya
1 paket Kabartma tozu
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri karıştırarak ceviz büyüklüğünde şekil verip 150 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.Ben yarım saat pişirdim, ama kurabiyeler kurumadan fırından çıkarılması gerekiyor, o yüzden siz kendi fırınınıza göre ayarlayabiliriniz.
Afiyet olsun.
5 yorum on "Zeytinyağı ve Tam Buğday Unuyla Annane Kurabiyesi"
ellerinize sağlık yapımı çok kolay gözüküyor ayrıca zeytinyağlı kurabiye ilk defa görüyorum mutlaka deniycem.
resimlerde yumurta koydugun gözüküyor ama tarifte yazmıyor...?! ayrıca toplamda 4 su bardağı un mu koyuyoruz ...?
@burçinin kurabiyeleri uyardığın için çok teşekkür ederim,yumurtayı yazmayı unutmuşum hemen ekliyorum, evde yumurta kalmadığında yumurtasız da yaptığım oldu sorun olmuyor.
Ben toplamda 4 su bardağı un koydum, ama yoğurt suluysa bir miktar daha gerekebilir, ama hamur çok sıkı olmamalı.
Yaptıktan sonra farkettim resimde yumurta olduğunu :) yani yumurtasız yapmışım :) ama gerçekten güzel oldu,birazcık zeytinyağ kokuyor.4 gün oldu hala kurabiye kavonozunda tazecik. Teşekkürler.Artık bu tarifi yaparım ben sürekli.
Burçincim çok sevindim, annemle annanem herşeyi zeytinyağlı yaparlar o yüzden ilk piştiği andan sonra ben koku almıyorum,ama rahatsız olursan 2 paket vanilya ya da biraz tarçın ekleyebilirsin, bir ay da beklese hiç bayatlamayacak hem de sağlıklı,afiyet olsun:)
Yorum Gönder