Kek yerine yine evde var olan kurabiyeleri, bisküvileri ya da hazır keki rondoda çekerek de kullanabilirsiniz. Malzeme ölçüleriniz benimkilerden az ise bir paket puding yeterli gelecektir, bu durumda bitter çikolata ile kremaya da ihtiyacınız olmayacak.
Malzemeler
4-5 dilim kek
1 paket pötibör bisküvi (Başka çeşit de olabilir)
Fındık kırığı
1 paket supangle (puding, çikolata sosu vb)
50 gr (1 paketin yarısı) süt kreması
50 gr bitter çikolata
Süslemek İçin
Pasta süsü
Hindistan cevizi
Kekleri rondoda iyice çekiyoruz.
Üzerine fındık kırığını ekliyoruz.
Onun da üzerine elimizle iri parçalar olacak şekilde kırdığımız bisküvileri ekliyoruz.
1 paket hazır supangleyi üzerinde belirtildiği şekilde pişirip ılımasını bekliyoruz. Daha sonra karışımımızın üzerine ilave edip karıştırıyoruz.
Tarifin burası opsiyonel. Supangle kırıntılarımızı tam olarak ıslatmaya yetmedi ise ve biz de daha yoğun çikolata tadı istiyorsak, bitter çikolata ile kremayı eriterek karışıma ekliyoruz.
Karışımımızın son hali kırıntılar tarafından emilmiş şekilde olacak, sulu olmaması gerekiyor, ancak karışımın tümüyle çikolata emdiğinden emin olmalıyız.
Son olarak elimizi ıslatarak karışıma top şeklinde şekil veriyoruz ve zevke göre pasta süsü, hindistan cevizi ve damla çikolataya buluyoruz.
Antep fıstığı tozu, fındık kırığı vb her şekilde kaplayabilirsiniz.
Son olarak muffin kalıplarına koyarak buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz.
Afiyet olsun:)
0 yorum on "Mozaik Pasta Topları"
Yorum Gönder