25 Aralık 2010 Cumartesi

Un Kurabiyesi

Gönderen Kurabiye Kanunları zaman: 10:49


Malzemeler:

1 paket tereyağı (ya da margarin) (oda sıcaklığında bekleyerek yumuşatılmış)
1 kahve fincanı sıvı yağ
6 kaşık dolusu pudra şekeri
4 kaşık buğday nişastası
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri, buğday nişastası mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Vanilya ve azar azar un eklenir. Görüntüsü kırıntılı fakat şekil verilebilecek  ve yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğrulur. İşin püf noktası hamurun mümkün olduğu kadar yumuşak olması. Şekil vererek önceden ısıtılmış 150 derece fırında, yağlı kağıt serilmiş tepside pişirilir. Ben hamuru silindir şekline getirerek bıçakla kestim. Yuvarlanabilir ya da kalıpla şekillendirilebilir de..

Kurabiyelerin kızarmaması gerek, bu nedenle rengi değişmeden fırından alınması gerekli.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.

2 yorum on "Un Kurabiyesi"

keyf_i sibel on 4 Ocak 2011 08:48 dedi ki...

yanınada çay süper olur:)bu arada neden karanfilli çay bilmiyorum ama ben karanfilli çayı çok severim.mutlu yıllar...

Kurabiye Kanunları on 15 Ocak 2011 08:17 dedi ki...

Çok teşekkür ederim, bu arada ilk izleyicimsin onun için de teşekkür ederim:)
Bu tarif harika sonuç verse de, biraz önce bambaşka bir tarif denedim ve inanılmaz birşey oldu, birazdan paylaşacağım:)

Yorum Gönder

 

Kurabiye Kanunları Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez