Tabi ki profesyonel cheesecakelerde kullanılan peynir çok farklı, ama evde yapabileceğimiz cheesecake bundan daha gerçek olamaz:) Limon yerine istediğiniz meyve ile yapabilirsiniz. Her şekilde harika oluyor.
Malzemeler:
2 paket kepekli tatlı bisküvi (mesela burçak)
1oo gr tereyağı
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yumurta
2 dolu çorba kaşığı un
Bir kutu (200 ml süt kreması)
600 gr krem peynir
1 limon suyu ya da Dr oetkerin 1 tüp limon esansı
Üzeri İçin:
Vanilyalı puding(Tariftekine göre daha az süt ile katı pişirilecek)
Limon suyu ya da üç damla limon esansı
Süslemek İçin
Böğürtlen sosu ya da herhangi bir reçel
Pasta süsü
Bisküvileri rondoda toz hale gelene kadar çekin,tereyağını eriterek bisküviler ile karıştırın.Tabanı kağıt kaplanmış kelepçeli kek kalıbının dibine elinizle bastırarak yerleştirin ve bu şekilde buzdolabına koyun.
Bisküviler soğurken, diğer bütün malzemeleri karıştırın (krem peynir hariç), en son krem peyniri koyarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
Daha sonra fırına koyarak 160 derecede pişirin. Pişirme süresi fırına göre değişebilir, üstü kızaracak, içi koyu krema kıvamında kalacak.İçi çok sıvı görünürse (kalıbı sallayarak anlayabilirsiniz), fırının sadece alt ayarını bir süre çalıştırın.Ben 45 dakika kadar pişiriyorum.
Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Cheesecakeinizin ortası çökecek.Çöken kısma üzeri için hazırladığınız kremayı yayın ve süsleyin. İstersenize meyvelerle süsleyebilirsiniz, ya da içine başka esans koyarak (mesela damla sakızı) da yapabilirsiniz.Afiyet olsun
0 yorum on "Limonlu Cheesecake"
Yorum Gönder