Malzemeler:
4 adet tavuk butu
1 soğan
1 havuç
3 diş sarımsak
Bir yumurtanın sarısı
Limon
Tuz, karabiber
Üzeri İçin
Tereyağ
Pul biber
Salça
Hazırlanışı:
Tavuk butlarını kemikli olarak, tüm bir havuçve soğan ile birlikte kaynatın. Kaynayan sudan içindekileri çıkarın, havucu ve soğanı ayırın,bunların lezzeti ve besin değeri zaten suya geçmiş oluyor.
Butların üzerindeki eti elinizle didikleyin, daha sonra didiklediğiniz bu eti bıçakla minik küpler halinde doğrayın. Tavukları ve minik minik doğradığınız ya da rendelediğiniz sarımsakları tavuk suyunun içerisine geri koyun, bir taşım kaynatın. Bir kasede bir yumurtanın sarısı ile yarım limonu karıştırın, çorbadan bir kepçe alıp bu karışıma ekleyerek iyice karıştırın, daha sonra karışımı yavaş yavaş ve karıştırarak çorbaya ekleyin. Dilediğiniz kadar tuz ve karabiber ekleyin. İsterseniz üzerine tereyağında kavrulmuş bir çay kaşığı salça ile pul biber ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 yorum on "Tavuk Suyuna Çorba-Yalancı İşkembe Çorbası"
Yorum Gönder